Aluminium Association hyllade USA:s handelsdepartement för sitt beslut den 17 september att importörer från Ryssland och fyra andra länder har dumpat vissa aluminiumfolier på den amerikanska marknaden. Dessutom meddelade man att aluminiumfolieproducenter i Oman och Turkiet gynnas av orättvisa statliga subventioner.

– Dagens beslut är ytterligare ett tecken på att USA har åtagit sig att bekämpa orättvis handel genom stark efterlevnad av internationella handelsregler, säger Tom Dobbins, vd för Aluminium Association.

Nästa steg i frågan kommer att vara USA:s International Trade Commission (USITC) slutliga avgörande om import från de fem länderna är en orsak till betydande skada eller hotar att skada inhemska aluminiumfolieproducenter väsentligt. USITC har för närvarande planerat att meddela sitt slutgiltiga beslut den 19 oktober 2021.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!