I en allians har Aluminum Association, Instituto Mexicano del Aluminio och Aluminium Association of Canada gemensamt krävt förbättrad handelspolitik, inklusive fortsatt tullfri handel, ökad importövervakning och starkare handelsinförande. Detta framfördes i ett brev riktat till handelsrepresentanter i Kanada, Mexiko och USA, inför en toppmöte i Mexico City som fokuserade på utvecklingen och framtidsutsikterna för Nordamerikanskt aluminiumhandel.

Brevet belyser branschens långvariga beroende av gränsöverskridande handel inom Nordamerika och poängterar regionens roll i produktionen av högkvalitativt, lågkolhaltigt aluminium och aluminiumprodukter. Under 2022 översteg handeln mellan länderna i aluminium och relaterade produkter till 47 miljarder dollar, vilket understryker Kanada och Mexikos betydelse som USA:s huvudsakliga aluminiumhandelspartners.

Några centrala åtgärder som efterfrågas inför översynen av U.S.-Mexico-Canada Agreement (USMCA) 2026 inkluderar:

  1. Fortsatt tullfri aluminiumhandel inom Nordamerika
  2. Införandet av ökade regionala system för övervakning av aluminiumimport
  3. Stärkt regional handhavande för att bekämpa orättvis och illegal aluminiumhandel
  4. Fullt stöd för Aluminum Sustainability Agenda roll i övergången till grön energi.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!