Europeiskt Aluminium välkomnar första EU-sanktionerna mot ryska aluminiumimporter men kräver en mycket mer omfattande åtgärd.

European Aluminium välkomnar Europeiska kommissionens föreslagna 12:e paket av sanktioner mot Ryssland, vilket inkluderar ett förbud mot import av vissa aluminiumprodukter.

Medan European Aluminium välkomnar detta initiala tecken på avsikt uppmanar branschorganisationen EU att anta en mycket snabbare och expansiv metod för begränsning av ryska aluminiumimporter. Den föreslagna listan som ingår i paketet täcker endast 12 % av EU:s import av aluminiumprodukter från Ryssland, inte tillräckligt för att ha en meningsfull påverkan i praktiken.

– Dessa sanktioner är ett litet första steg, men vi uppmanar starkt Europeiska unionen att påskynda sina ansträngningar och bredda deras omfattning för att täcka alla stora produktkategorier från Ryssland, säger Paul Voss, generalsekreterare för European Aluminium.

– Den europeiska aluminiumindustrin har redan börjat fasat ut rysk aluminium och är villig att accelerera processen. Det handlar om principer och strategisk framtidssyn – det är helt enkelt rätt sak att göra i nuvarande omständigheter.

Läs hela pressmeddelande här »

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!