Enligt Elitfönster visar deras miljövarudeklarationer (EPD) att deras fönster är de mest kompletta och specifika i branschen. De uppfyller samtliga internationella riktlinjer gällande uppbyggnader av EPD:er och omfattar produktens hela livscykel. Nu kan företaget även stoltsera med branschens i särklass lägsta klimatpåverkan gällande tre utvalda standardprodukter.*

Arbetet är en intern angelägenhet och en framtida hygienfaktor, men är även kopplat till Elitfönsters engagemang i Byggföretagens Färdplan 2045 för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor.

– Våra EPD:er är uppbyggda på ett sätt som branschen inte tidigare sett och ger en helt transparent bild av produktens hela livscykel, säger Mats Brånäs, Certifierings- och provningsansvarig Elitfönster.

Hållbara resultat
De tre senaste EDP:erna* som Elitfönster publicerade på EPD International att klimatpåverkan ligger 35-48 % under Boverkets generella regler och 35-61 % under konkurrerande tillverkares klimatpåverkan av fönster i PVC eller aluminium.

* Gäller hela livscykeln för produkterna Elitfönster Original Alu Vridfönster AFH, Elitfönster Original Alu Fast fönster AFK och Elitfönster Harmoni 3-glas Fast karm EFL-AL.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!