Alutrade, som under 2021 går mot ett rekordår med över 200 MSEK i omsättning, förvärvar MBO Tradings verksamhet.

MBO Trading startades i Växjö 2011 av Mats Olsson och blev 2016 utsett till Superföretag av Veckans Affärer. MBO Trading kommer verksamhetsåret 2020-2021 att nå all time high med en omsättning på knappt 35 MSEK. Verksamheten har de senaste fyra åren bedrivits från Ystad och MBO har blivit en erkänd leverantör inom segmentet kundanpassade aluminiumprofiler.

– Vi ser förvärvet av rörelsen i MBO Trading som en ypperlig möjlighet för Alutrade att växa ännu snabbare än vad vi gör idag. Dessutom tror vi kunna nyttja ett antal synergieffekter – dels får vi möjlighet att utveckla en kundstock med intressanta kunder, dels får vi möjlighet att samarbeta med de leverantörer som MBO arbetar med, säger Mattias Söderqvist, VD och delägare på Alutrade.

Alutrade har nyligen lagt en 3-årsplan för verksamheten som pekar på fortsatt tillväxt. Det finns utmaningar men även goda möjligheter för fortsatt utveckling av verksamheten, vilket är det som driver företaget framåt. Utbyggnaden på 1080 m2 invigdes i september och det finns redan nu planer för ytterligare en utbyggnad inom 2–3 år. Det innebär också att fler duktiga medarbetare behöver rekryteras.

– Det känns som en mycket bra lösning för mig och Ulrica då vi vet att Alutrade kommer ta hand om våra kunder på ett väldigt bra sätt. Dessutom är vi övertygade om att Alutrade har möjligheter att utveckla samarbetet med våra kunder ytterligare, säger Mats Olsson, VD och ägare till MBO Trading.

I förvärvet ingår ingen personal. Verksamheten kommer bedrivas från kontoret i Växjö.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!