Internationella handelskommissionen gör ett preliminärt jakande beslut med handel av aluminiumprofiler från Kina.

I en seger för amerikanska aluminiumextruderare fann USA:s internationella handelskommission (USITC) att det finns en rimlig indikation på att den amerikanska aluminiumsträngsprutningsindustrin är väsentligt skadad eller hotad av skada på grund av import från Kina, Colombia, Ecuador, Indien, Indonesien, Italien, Malaysia, Mexiko, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Turkiet, Förenade Arabemiraten och Vietnam.

U.S. Aluminium Extruders Coalition, en koalition av 14 ledande aluminiumextruderare i USA, och United Steelworkers (USW) facket, lämnade in framställningar den 4 oktober 2023, som hävdar att aluminium-
extruderingstillverkare i dessa länder säljer profiler i USA till lägre pris än verkligt värde och snedvrider den amerikanska marknaden. Fallen hävdar att orättvist dumpad och subventionerad import av aluminiumprofiler skadar den inhemska industrin.

Läs mer i pressmeddelandet »

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!