Det italienska varvet Cantiere delle Marche har enligt uppgift lanserat en 37,35 meter lång forskningsbåt Acciaio 123, byggd som ett stålskrov och med överbyggnaden av aluminium. Den yttre formen och örlogsarkitekturen på yacht-en är designad av Hydro Tec. Acciaio 123 är det andra fartyget i CdM:s Acciaio-serie och följer på Acciaio 105, som lanserades förra året.

Beskriven av varvet som ”oklanderligt modern” har yachten en sofistikerad interiör designade av ägarna. Den totala rumskapaciteten är upp till 12 gäster i fem sovrum. Samtidigt tillåts en besättning på upp till sju personer.
Fartygets viktigaste funktioner omfattar en öppen planlösning på huvuddäck med separata utrymmen för matsal och social samvaro. Många inre utrymmen är spridda över de tre däcken, medan byssan är belägen i hamn och ägarens egna utrymmen ligger framför huvuddäcket.
Framdrivningen kommer från dubbla Caterpillar-motorer med en topphastighet på 13 knop och en räckvidd på 5 500 nautiska mil vid 10 knop.

Medgrundare och försäljnings- och marknadschef för CdM, Vasco Buonpensiere, säger: ”Jag ser verkligen fram emot att visa detta fartyg för marknaden: båtens tekniska områden är helt otroliga när det gäller ytbehandling, planlösning, oöverträffad teknik och interiörer är verkligen överraskande vad gäller volym och användning av utrymmet.”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!