Hydros fem aluminiumpressverk i Österrike, Frankrike, Tyskland och Belgien har auktoriserats med Aluminium Stewardship Initiative (ASI) Performance Standard för ansvarsfull produktion, inköp och förvaltning av aluminium.

Företagets aluminiumpressverk i Nenzing (Österrike), Toulouse (Frankrike), Rackwitz och Uphusen (Tyskland), tillsammans med rörverksamheten i Lichtervelde (Belgien) är de som har erhållit utmärkelsen.

”ASI-certifieringen är en del av vår strategi och vi kommer att fortsätta följa den. Det beror på att dagens konsumenter vill ha hållbara material från företag som gör affärer på rätt sätt – och det är detta som Hydro handlar om, säger verkställande direktör Egil Hogna, som ansvarar för Hydros affärsområde Extruded Solutions.

”Att kunna hålla och producera ansvarsfullt i alla avseenden är viktigt för Hydro. Att kunna dokumentera dessa förmågor med ett formellt certifikat är också en strategisk fördel för kunderna.”

Hydro har nu 20 anläggningar certifierade av ASI som spänner över värdekedjan från bauxitbrytning och aluminiumoxidraffinering, via primär aluminiumproduktion och omsmältning, till valsade och pressade produkter.

Aluminium Stewardship Initiative (ASI) är en global organisation och standardiserings- och certifieringsorganisation för flera intressenter, som inte är vinstdrivande och som syftar till att erkänna och främja ansvarsfull produktion, inköp och förvaltning av aluminium.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!