Profilgruppen kan se tillbaka på ett starkt 2017, vilket har märkts på börsvärdet. Under året steg deras aktie med strax över 70 procent, vilket var den största börsuppgången i Kronobergs län.

Text: Robin Norlén

Inför 2017 stod aktien i strax över 70 kronor och vid stängningen av årets sista börsdag handlades aktien för 125 kronor, med ett årshögsta på 149,50 kronor. Under de första veckorna av 2018 har aktien dessutom fortsatt klättra ytterligare drygt tio procent till närmare 140 kronor.

– Det är alltid kul när bolaget utvecklas i rätt riktning. Det visar att vi har bra människor i huset som alla gör ett kanonjobb, säger företagets vd Per Thorsell.

Anledningarna är flera menar Per och hänvisar bland annat till ett bra grundarbete och fokus på kunderna.

– Jag tycker att det är viktigt att säga att det är ingen stor enskild händelse som har lett till utvecklingen. Det är en
successiv resa som vi har haft de senaste tre-fyra åren där vi har jobbat för att bli bättre för våra kunder och bli effektivare i alla operativa delar inom företaget.

Företaget har även dragit nytta av högkonjunkturen samtidigt som det har lyckats hämta hem marknadsandelar under 2017.

– Högkonjunkturen hjälper självklart till, men vi ser att vi får in nya kunder och affärer och det är det mest positiva, säger Per Thorsell och ser positivt även på framtiden för företaget.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!