Chassix Inc, en global billeverantör av precisionsgjutna och bearbetade bilkomponenter har tagit över Benteler Automotive Farsunds aluminiumpressgjuteri.

Gjuteriet är en högautomatiserad anläggning i norska Farsund, som konstruerar och tillverkar bärande aluminiumgjutkomponenter. Gjutgodsen används till säkerhetskritiska bilkomponenter, såsom underramar, svängarmar, styrleder och baknav för lyxmärken. Verksamheten har en erfaren ledning och ett högt tekniskt kunnande, vilket givit innovativa produkter av yppersta kvalitet. Man har totalt ca 275 anställda.

”Förvärvet av Bentelers gjuteriverksamhet påskyndar vår vertikala integration i Europa, och ger kunder och produkter differentiering, samt höjning av vår tekniska kompetens inom kärnverksamheten,” säger Doug DelGrosso, vd för Chassix. ”Verksamheten i Farsund är strategiskt förbunden med Chassix tillväxtplan och ger vårt starka team kompetensutveckling av gjutning och bearbetning för våra globala kunder.”

Benteler ska fortsätta utveckla lätta billösningar på sina andra produktionsställen då detta är en viktig trend inom bilindustrin.

Laurent Favre, Benteler Automotives vd, förklarar: ”Bilmarknaden förändras snabbt. Vår förmåga att förutse trender och erbjuda relevanta kundlösningar är orsaken till vårt företags framgångar. Avyttringen av gjutverksamheten kommer att ge oss investeringsmöjligheter i vår kärnverksamhet och maximalt dra nytta av kommande möjligheter.”

Om Chassix

Med huvudkontor i Southfield, Michigan är Chassix en ledande global, vertikalt integrerad tillverkare av aluminium och gjutjärn och bearbetade bilchassin, drivlinor och underramskomponenter, med styrka inom industrin av skräddarsydda konstruktions- och tillverkningslösningar för kritiska säkerhetskomponenter.

Om Benteler

Benteler utvecklar, producerar och säljer produkter, system och service för fordons-, energi- och konstruktionssektorn. Företaget är familjeägt sedan 1876. Med 30 000 anställda på 153 platser i 40 länder finns passion för produktperfektion i samarbete med kund-erna. De tre divisionerna Automotive, Steel/Tube och Distribution är organiserade under strategisk ledning av Benteler International AG i Salzburg. Med en teknologisk expertis och starkt fokus på implementering utvecklar man lösningar som gör skillnad – för kunder, anställda och samhälle.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!