Den kanadensiska tillverkaren av bilkomponenter Magna International Inc har invigt en 60 MUSD utvidgning av sin anläggning i Birmingham, Alabama genom att starta en ny anläggning för högtrycksgjutning av aluminium.

Verket, som drivs av Kamtek, en division inom Magna, kommer att ge ett tillskott på över 100 nya artiklar tack vare expansionen. Vid full kapacitet gav verket tidigare 850 heltidsarbeten.

Det huvudsakliga tillskottet till verket är den nya utrustning som ska driva den nya gjutprocessen för aluminiumdelar. Detta säger företaget är en rejäl förbättring av nuvarande metoder, vilka innebar att ett dussin individuella stansningar gjordes för framställning av enstaka bilkomponenter. Magna säger att den nya anläggningen i början ska tillverka lätta stötfångarben av aluminium för en inte namngiven befintlig kund.

John Farrell, vd för Magnas kaross- och chassiarbete, pekade på fördelarna med bärande aluminiumdelar i biltillverkningen och företagets pågående löften om att tillverka sådana till bilindustrin.

”Vi fokuserar på lättvikt för att förbättra bränsleekonomin, så att man kan sänka fordonsutsläppen över tiden. Kamteks expansion visar hängivenheten att möta dessa utmaningar rakt på sak genom en ny toppmodern tillverkningsprocess som strömlinjeformar viktminskningen på våra kunders fordon.”

Fabrikens nuvarande kundbas omfattar Mercedes-Benz, Volkswagen, och Nissan.

Baserad i Ontario är Magna en av Kanadas största företag, med över trehundra tillverkningsoperationer och ett hundratal prodututvecklingar, ingenjörskonst, och försäljningscentra i över 25 länder. Grundad 1957 sysselsätter Magna över 161 000 personer och förser biltillverkare som Ford, General Motors, Chrysler, Tesla, BMW och Toyota med funktionella komponenter.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!