Fortsatta förbättringar i den europeiska marknaden mer än kompenserar instabiliteten i exporten av alufolieprodukter, enligt uppgifter från European Aluminium Foil Association (EAFA). Leveranserna för alla tjocklekar steg med 0,5% år efter år, de tre månaderna till september 2017, med inhemska leveranser på 1,4% jämfört med förra året. Exporten fortsatte att vara svag och föll med 2,8% i den perioden.

Under de första nio månaderna ökade de totala leveranserna med 0,9% för att nå 671 000 ton (2016: 664 700 ton), bibehållande de positiva siffrorna som sågs de första två kvartalen. Tunnare material använt i huvudsak för flexibla förpackningar och hushållsfolie steg med 1,4%, medan tjockare folie, använt typiskt för halvstyva behållare och tekniska applikationer, var just 0,1% bättre. Bibehållande av denna uppåtgående tendens är uppmuntrande, efter en lång period av sjunkande efterfrågan.

Guido Aufdemkamp, vd för EAFA säger, ”Efterfrågan på alufolie förväntas växa i linje med den ekonomiska utvecklingen, vilken är lovande och fortsätter allmänt att öka. Emellertid beror klimatet för återhämtning på faktorer som USA:s handelspolitik, konkurrens från andra tillverkare och förhållanden på andra marknader, speciellt Asien.”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!