Det tyska företaget Trimet ser tillbaka på mer än 10 års erfarenhet av tillverkning av bärande gjutna komponenter som en del av moderna lätta bilkarosser. Ett bra exempel är bakdörrsupphängningen på Audi Q7.

Betrakta den funktionella komplexiteten på detta hörnelement som finns i takstrukturen på fordonets bakdel, vilket är bakdörrsupphängningen konstruerad som en pressgjutningskomponent. Den lastoptimerade ribbstrukturen kombinerad med hög sträckgräns (Rp0,2 ≈135 MPa) hos gjutlegeringen trimal®-37 ger hög styvhet. Dessutom är användningen av bakdörrsupphängningen i gjutet tillstånd ett så viktigt bidrag till att uppnå de höga toleranskraven på dimensionsnoggrannheten. Trimal®-37 är också lämplig för fogningstekniker såsom nitning, svetsning och limning. Detta i sin tur är en nödvändig förutsättning som en del i ett innovativt flermaterials konstruktionskoncept.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!