Aleris International, Inc. meddelar att man undertecknat ett flerårigt avtal med Montreals multinationella flyg- och transportföretag Bombardier Inc.

Enligt det nya kontraktet kommer Aleris att förse Bombardiers flygplansprojekt med ett flertal aluminiumprodukter, inklusive höghållfasta och korrosionsbeständiga plåtprodukter. Aleris säger att avtalet placerar dem bland de ledande aluminiumleverantörerna till det Quebec-baserade företaget.

Kontraktet medför att Aleris fabriker i Koblenz, Tyskland och Zhenjiang, Kina producerar aluminiumet. Man menar att det kinesiska verket är ett miljöprojekt som öppnades 2013 och blev kvalificerat av Bombardier för leveranser av flygaluminium 2018.

Sean Stack, Aleris ordförande och koncernchef, anser avtalet vara ett bevis på företagets förmåga att förse flygkunder med avancerade aluminiumprodukter.

”Vi är glada att utöka vårt samarbete med Bombardier genom att leverera ett bredare sortiment produkter från våra anläggningar i Europa, Asien och Stillahavsområdet.”

Aleris tillverkar valsade och extruderade aluminiumprodukter, återvunnet aluminium och skräddarsydda aluminiumlegeringar i sina fjorton anläggningar i Nordamerika, Europa och Kina. Aleris har över 6 500 anställda. Bland branscher som det betjänar märks flyg, bil, försvar, bygg och anläggning samt transport, förpackning och konsumtionsvaror.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!