Constellium N.V. i Amsterdam, som tillverkar valsat och extruderat aluminium, utökar samarbetet med det italienska bilföretaget Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA). Denna upprepning av överenskommelsen innebär att Constellium levererar karossplåt för FCA:s nya stadsjeep (SUV), Romeo Stelvio.

FCA presenterar Alfa Romeo Stelvio som en viktig milstolpe i Alfa Romeos 107 åriga historia, eftersom den representerar märkets första intrång på SUV-marknaden. Stelvio presenterades för kunderna förra året och gör den till det andra fordonet tillverkat på den nya FCA Giorgioplattformen.

Det utökade samarbetet gör Constellium till primärleverantör till FCA av karosseriplåt för påhängsdetaljer och innerkomponenter till Stelvio. Constellium kommer också att leverera egna aluminiumplåtlegering för fordonshuvar och bakluckor. Även plåt i legering 5182 för innerluckor samt fram- och bakdörrar tas fram.

”Vi på Constellium är glada över att förse Alfa Romeo Stelvio med våra ytter- och innerprodukter av aluminium. Detta bekräftar de starka band som vi har byggt upp över åren med Fiat Chrysler Automotive Group, både i Europa och i USA. Vi är också glada över att stötta dem i deras lättviktsprogram och återlanseringen av Alfa Romeos varumärke.”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!