Världens näst största företag för strängpressning av aluminiumprofiler, China Zhongwang Holdings Ltd, meddelade i mitten av september att man nu innehar aktiemajoritet i det tyska profilföretaget Aluminiumwerk Unna AG (ALUnna).

Trots att inget pris för köpet har meddelats ger överenskommelsen det helägda tyska dotterbolaget, Zhongwang Aluminium Deutschland GmbH, ett aktieinnehav på 99,72% i ALUnna.
Enligt experter ökar köpet Zhongwangs position på den globala flygmarknaden liksom att den ger företaget ett starkare fotfäste på den europeiska kontinenten.

”Transaktionen kommer kraftigt att öka China Zhongwangs produktionsförmåga av sömlösa pressade aluminiumrör för ytterligare optimering av vår produktmix,” säger Zhongwangs ordförande och vd Lu Changqing.

”Med Alunnas produktkvalitet och erfarenheter av kundutveckling kommer förvärvet att påskynda koncernens affärsexpansion in i bl.a flyg- och bilindustrin.”

ALUnna är baserat i staden Unna i Nord Rhein-Westfalien, vilken ligger i de östra delarna av Ruhrområdet, 15 km öster om Dortmund. Företaget producerar exklusiva aluminiumprofilprodukter, för det mesta bestående av sömlösa aluminiumrör. Bland kunderna finns Airbus, Boeing, Bombardier, Mercedes-Benz och BMW.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!