Sigill är en produktnyhet formgiven av Signe Persson-Melin för Byarums Bruk, ett stort fat i sandgjuten återvunnen aluminium med många användningsområden. Det är på samma gång ett vackert fruktfat, ett kärl för mindre planteringar och ett konstföremål.

”Vi har ännu en gång fått förmånen att producera ett vackert hantverk signerat Signe Persson-Melin. Signe har, med sin känsla för form i kombination med vår gjutteknik, lyckats skapa något väldigt vackert”, säger Joakim Ståhl, VD för Byarums Bruk.

Persson-Melin hade sin debututställning 1953 på Galleri Moderne i Stockholm och är en aktad och omskriven formgivare sedan dess. Genom åren har hon satt sin prägel på föremål i en rad olika material – glas, keramik, aluminium för att nämna några.

Hennes konstnärliga verksamhet kännetecknas av både funktion och skönhet, det senaste tillskottet är inget undantag. ”Sigill är mjuk men samtidigt distinkt och skarp i sin profil. Det handgjorda mönstret i den övre kanten och signaturen mitt i kärlet ger fatet extra karaktär”, beskriver Joakim Ståhl.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
Joakim Ståhl, VD, +46 70- 778 72 57 joakim@byarumsbruk.se

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!