Rusal och Braidy Industries Inc har tillkännagivit en avsikt att starta ett gemensamt projekt i Ashland, Kentucky, USA för att producera valsade aluminiumprodukter för den amerikanska bilindustrin.

Valsverkets kapacitet kommer att uppgå till 500 kton varmvalsade band och 300 kton kallvalsade produkter på årsbasis. Det kommer att vara det bredaste amerikabaserade kallvalsverket med en bredd av 2,6 m. Leveranserna från verket kommer att underlätta det förväntade underskottet av bilplåt på den amerikanska marknaden.

Rusal ska leverera aluminium till valsverket från sitt nya smältverk i Taishet, som för närvarande är under byggnad i Sibirien. Att leverera förädlade produkter (VAP) till den nya Kentucky-fabriken är förenligt med Rusals åtagande att öka andelen av sina VAP-erbjudanden som en del av företagets totala produktion och försäljning.

I utbyte mot investeringen kommer Rusal att erhålla 40 % av aktierna. Braidy Industries kommer att ta resterande 60 %.

Efterfrågan på planvalsade produkter i Nordamerika har visat en robust tillväxt de senaste 5 åren, vilket kommer att fortsätta över hela världen, särskilt inom bilindustrin. Den viktigaste drivkraften för denna efterfrågetillväxt är reglerna i CAFE (Corporate Average Fuel Economy Economy Regulations), vilka orsakar en ökning och omedelbar övergång för OEM-tillverkarna till aluminiumbaserade komponenter. Den valda platsen för valsverket ligger i närheten av ett antal fordonskomponenttillverkare, vilka säkerställer effektiva transporter av färdiga produkter.
Samprojektet med Braidy Industries är ett utmärkt tillfälle för Rusal att utöka sin expertis inom ett huvudområde av aluminiumprodukter. Det kommer också att stärka bolagets närvaro på en strategisk marknaden.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!