Det tredje kvartalet 2016 för Åsedabolaget Profilgruppen är det bästa i företagets historia. Intäkterna i det tredje kvartalet var 261 Mkr (219), upp 19 procent jämfört med föregående år.
– Ett historiskt starkt tredje kvartal ligger bakom oss och det är roligt för hela organisationen att se att vårt arbete med att förbättra verksamheten och vår konkurrenskraft går i rätt riktning och ger resultat. Vår nya stororder om 350 miljoner kronor över sex år, vilket vi informerade om förra veckan, är ytterligare ett bevis på detta. Säger Profilgruppens vd Per Thorsell.

Det tredje kvartalet
Under kvartalet levererades cirka 5 925 ton (4 875) aluminiumprofiler, en ökning om cirka 22 procent mot motsvarande period 2015. Produktionen uppgick till cirka 5 800 ton (4 725). Exportandelen uppgick till 32 procent (45) av volymen och 34 procent (45) av omsättningen

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!