Gränges tillhör de bästa små och medelstora bolagen i Europa, vilket genom en börsintroduktion fått tillgång till kapitalmarknaden.

Gränges har vunnit utmärkelsen ”International Star in European Small and Mid-Cap Awards 2016”. Tävlingen syftar till att uppmärksamma de bästa små och medelstora bolagen i Europa som genom en börsintroduktion fått tillgång till kapitalmarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att Gränges uppmärksammas i de här sammanhangen. Vi har framgångsrikt fortsatt att växa med vår affärsidé under de senaste två åren. Vi är nu ett dubbelt så stort bolag samtidigt som vi har ökat resultatet. Detta har möjliggjorts av att vi nu är ett fristående, börsnoterat bolag med ägare som stödjer vår strategi, säger Gränges vd Johan Menckel.

– Prisceremonin lyfter fram de bästa små- och medelstora bolagen som nyligen gjort en börsintroduktion, säger Luc Vansteenkiste, ordförande för European Issuers i en kommentar.
European Small and Mid-Cap Awards arrangeras av EU-kommissionen tillsammans med The Federation of European Securities Exchanges (FESE) och European Issuers.

Gränges är en stor tillverkare av valsat aluminium för lödda värmeväxlare i aluminium. Varannan bil som produceras i dag globalt innehåller material som Gränges tillverkat.

Utveckling och tillverkning av valsat aluminium för lödda värmeväxlare startade redan 1972 i Finspång, då Gränges som pionjär inom området startade i liten skala. Sedan dess har verksamheten vuxit till att bli en global koncern med ca 970 anställda och en omsättning på 5,5 miljarder kronor.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!