Roy Hammer har i tillägg till sin nuvarande roll som Vice President för Sapa Extrusion North Europe utsetts till ny VD för Sapa Profiler från och med den 1 mars 2017.

Roy Hammer har ansvar för Sapa Extrusions verksamheter i Sverige, Norge, Finland och Baltikum och även varit styrelseordförande i Sapa Profiler AB. Roy har en stor erfarenhet från aluminiumindustrin och ledande befattningar inom Sapakoncernen.

– Jag är mycket motiverad för uppdraget som VD och ser fram mot att få arbeta med en mycket kompetent organisation. Mitt fokus blir att vidareutveckla lönsamheten, och min långa erfarenhet från aluminiumindustrin kommer till nytta i de stora och spännande projekt vi nu ska industrialisera i våra svenska fabriker, säger tillträdande VD Roy Hammer.

Sapa Profilers VD Mari Wilhelmsen har utnämnts till Vice President Operational Excellence & Reliability för Sapa Extrusion North America (ENA) från och med den 1 april 2017.

– Mari har varit ansvarig för två stora förändringsprocesser på Sapa Profiler AB under 2014-2016, som har levererats enligt plan och skapat en bra plattform för verksamheten vidare. Att Roy nu tar över blir ett naturligt steg och jag vet att han i sin nya roll kommer att få stöd av ett mycket kompetent team, säger John Thuestad. affärsområdeschef Sapa Extrusion Europe
Sapa är en världsledande leverantör av aluminiumlösningar. Vi formar en hållbar och lättare framtid genom global räckvidd och lokal närvaro inom strängpressade aluminiumprofiler, byggsystem och precisionsrör. Sapa Group har 23 000 medarbetare i mer än 40 länder och huvudkontoret ligger i Oslo, Norge. Sapa AS är ett 50/50 joint venture som ägs till lika delar av Orkla ASA och Hydro ASA

Om Roy Hammer

Roy kommer från Norge och har 25 års mångsidig erfarenhet inom finans, tillverkning och företagsledning från internationella råmaterial- och tillverkningsföretag. Han började som controller inom tillverkningsindustrin och arbetade de följande 10 åren inom olika ekonomifunktioner, innan han övergick till företagsledning.

År 2000 tillträdde han som VD för Alcoa’s toppmoderna gjuteri i Norge. Gjuteriet tillverkar högprestanda- och säkerhetkritiska komponenter till fordonsindustrin med kunder som BMW, Volvo och Jaguar.

Efter sin tid i Alcoa flyttade Roy vidare till Elkemkoncernen där han ledde Elkem Aluminium, Norges näst största tillverkare av primäraluminium.

När Orkla och Alcoa 2009 överens om att byta tillgångar, var Roy tillbaka i Alcoa och ledde integreringen av Elkem Aluminiums organisation och verksamheter in till Alcoa Global Primary Products.

Roy flyttade sedan till Alcoa Europas huvudkontor för positionen som VP Finance och sedan vidare till Sapa under 2012 för att tillträda tjänsten som CFO för Sapa Extrusions Europa.
Orkla och Hydro etablerade 1 september 2013 ett 50/50 joint venture som kombinerade Sapa och Hydro Extruded Products. Roy tillträdde som chef för integration och projektledning, där han som en medlem av den verkställande ledningsgruppen inom Sapa Extrusions Europa arbetade med förändrings- och integrationsprocessen inom JV’t omfattande över 40 tillverkningsenheter över hela Europa.

Roy tillträdde sin befattning som Vice President, Sapa Extrusion Nordeuropa 2015. I denna roll är han ansvarig för 7 platser i Norge, Danmark, Sverige, Finland och Baltikum, med en total försäljningsvolym på 80 000 ton, årlig omsättning på 370 miljoner euro, och 1 350 anställda.

Från den 1 mars 2017 är Roy Hammer även VD för Sapa Profiler AB.

Sapa Profiler AB, den svenska profilverksamheten, är marknadsledande i Sverige. Sedan 1963 har Sapa utvecklat, tillverkat och marknadsfört aluminiumprofiler. Vid våra fabriker i Vetlanda och Finspång strängpressar vi profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher; hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport med mera. Tillsammans med vår kvalificerade lokala tillverkning kan vi samtidigt erbjuda de totala resurserna hos en global tillverkare och teknisk support i världsklass. För oss är miljö och hållbarhet nödvändigt för att säkra framtiden. Idag är Sapa världens största tillverkare av aluminiumprofiler med fokus på att utveckla kreativa lösningar baserade på aluminium som skapar ett mervärde för kunderna.

För mer info om Sapa: http://www.sapagroup.com/sv/sapa-profiler-ab/
Presskontakt: Håkan Lindor, Marknadschef 0383-94146

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!