Den 10 oktober släppte vår branschorganisation European Aluminium (www. european-aluminium.eu) den tredje upplagan av studien om aluminiuminnehållet i bilar. Den är utförd av den oberoende forskningsbyrån DuckerFrontier på uppdrag av European Aluminium.

Denna bedömning av aluminiuminnehållet i europeiska personbilar omfattar all användning i en bil, inklusive elektriska fordon (EV) och baseras på analysen av ett bilprov som täcker nästan 95 % av den totala EU28-produktionen.

Studien uppskattar det genomsnittliga aluminiuminnehållet i europeiska producerade bilar till att nå nästan 180 kg 2019, vilket innebär en ökning med 20% sedan 2016. Studien förutspår också att det genomsnittliga aluminiuminnehållet kommer att öka ytterligare till nästan 200 kg per fordon fram till 2025, i linje med det mest positiva scenariot som togs fram 2016.

De positiva utsikterna och den oavbrutna aluminiumtillväxten tillskrivs till stor del aluminiums roll i lättviktsbilar och som ett möjliggörande av elektromobilitet.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!