Paul Horn GmbH utökar sitt verktygssortiment för högglansfräsning. De med monokristallin diamant (MKD) bestyckade formfräsarna är avsedda för bearbetning av icke-järnhaltiga material inom verktygs- och formtillverkningsindustrin. Fräsning med MKD-bestyckade verktyg gör det möjligt att minimera eller helt slopa efterkommande poleringsprocesser. De nya varianterna med större diameter reducerar bearbetningstiden och garanterar att de snävaste toleranserna kan innehållas samt ger en ytfinish inom nanometerområdet.

Horn utökar sitt sortiment av lagerhållna MKD-kopierfräsar med fräsdiametrarna 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm och 16 mm så att ett bredare bearbetningsområde kan täckas. Alla typerna är 1-skäriga med invändiga kylkanaler och hårdmetallskaft som säkerställer en vibrationsfri bearbetning.

Utbudet av applikationer för högglansfräsning är stort. Speciellt inom verktygs- och formtillverkning reducerar det behovet av polering samtidigt som det ökar kvaliteten när det gäller noggrannhet, ytjämnhet på plan och form. Högglansfräsar används därför i applikationer där ytkvaliteten på formverktygen måste matcha finishen på de delar som produceras, såsom formar för PET-flaskor, chokladformar samt tillämpningar inom medicintekniksektorn. Förutom högglansfräsning erbjuder Horn även MKD-verktyg för högglanssvarvning.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!