Norsk Hydro har ingått ett avtal med Audi om att leverera aluminium till batterihöljet till bilproducentens första helelektriska modell.

Aluminium, säger Hydro, ”bearbetas och tillverkas längs hela värdekedjan på ett miljömedvetet sätt och under socialt acceptabla arbetsförhållanden”, förhållanden som har bekräftats av Aluminium Stewardship Initiative (ASI).

Enligt Hydro fick Audi ASI-certifiering för montering av aluminiumkomponenter i slutet av förra året.

”Detta innebär att aluminiumplåtarna som bearbetas i Audi e-trons batterihölje nu tillverkas på ett ansvarsfullt sätt på hela värdekedjan, från utvinning av bauxitråvaran till slutprodukten,” menar Hydro.

”Vi är mycket stolta över att kunna leverera ASI-certifierad metall, särskilt för Audi e-tron, ett av Audis flaggskepp. Vi arbetar ständigt med att minska vår påverkan och våra kunders påverkan på miljön, säger Einar Glomnes, Hydros vvd. Audi strävar efter att minska sina koldioxidutsläpp med 15 % fram till 2025 (jämfört med 2015-utsläppsnivåer).

Även på längre sikt, säger Dr. Bernd Martens, ledamot i Audis styrelse för upphandling och IT, vill Audi erbjuda kunderna koldioxidneutrala alternativ till år 2050.

För att göra det behöver vi en hållbar leveranskedja, säger Martens. ”Vi söker därför dialog med våra partner och vill tillsammans med dem minska koldioxidutsläppen väsentligt i hela värdekedjan.”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!