Mattias Söderqvist och Christer Hagberg på företaget Alutrade, utsågs idag till Årets företagare i Växjö kommun 2021. Priset delades ut av Företagarna Växjö i samråd med Växjö kommun.

Motiveringen lyder:

Årets Företagare i Växjö visar på kraften av att få alla att dra åt samma håll. Med fokus på lagkänsla och att vinna tillsammans har Årets Företagare skapat en strategisk utveckling för att få företaget att växa. Ett antal viktiga delar i denna strategiska utvecklingsplan har varit en tidig satsning på att ta fram en unik lagerlista från europeiska grossister, anpassa sig till kundernas behov och snabba leveranser av kundspecifika aluminiumprofiler. Genom en kontinuerlig tillväxt så har en utbyggnad skett av företagets lagerlokaler i Växjö under 2000-talet.”

– Jag är otroligt glad, överraskad och rörd över denna utmärkelse. Att driva ett företag är ett lagarbete där vi vinner och förlorar tillsammans, säger Mattias Söderqvist, vd Alutrade.

– Alutrade är ett av många företag som bygger Växjö kommunen stark. De har haft en imponerande expansion och har genom åren varit en jobbskapare och bidragit till fler arbetstillfällen i kommunen, säger Andreas Olsson, (C), kommunalråd.

Om företaget
Alutrade är en leverantör av aluminiumprofiler till ett flertal olika branscher inom svensk industri. Alutrade har mer än 35 års erfarenhet av allt som rör aluminiumprofiler och har idag 35 medarbetare.

Fakta Årets företagare
Priset Årets företagare delas varje år ut till en företagare i kommunen som drivit sitt företag innovativt och kreativt och som är en inspirationskälla för andra företagare. Tidigare pristagare är bland andra Martin Sjöberg på Hovs Mark och Maskin, Jessica Goodwin på Villa Vik och Claes Burde på Burde förlag.

För information och intervjuer:
Andreas Olsson (C), kommunalråd, 0708–681 837
Håkan Gunnarsson, ordförande Företagarna Lessebo, Tingsryd och Växjö, 072-161 70 92
Mattias Söderqvist, vd Alutrade, 0703-50 54 01
Christer Hagberg, ekonomichef Alutrade, 0703-40 81 04

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!