Jonas Bjuhr tillträder den 16 september som ny VD i Hydro Extrusion Sweden med fabriker i Vetlanda och Finspång. Jonas kommer från en position som Head of Strategy, R&D och Innovation inom Hydro Rolled Products.

Jonas har en civilingenjörsexamen i materialteknik från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm, Sverige. Han har haft olika ledande befattningar inom Extruded Solutions i Hydro och har också arbetat och bott i flera länder under sin karriär.

Jonas har arbetat inom företaget sedan han anslöt sig till Sapa i Vetlanda 2001. 2007 flyttade han till Storbritannien där han gav support i omstruktureringsverksamheten efter JV:t med Alcoa och han spelade en viktig roll för att driva tillväxten av Sapas vidareförädling av aluminiumprofiler. 2010 återvände han till Sverige och ansvarade för Innovation Center, efter detta uppdrag etablerade han och utvecklade produktutvecklingsteamet i Extrusion Europe.

Sedan 2018 har Jonas varit baserad i Tyskland, där han varit en del av ledningsgruppen för Hydro Rolled Products.

Ole Thisted som för närvarande är tillförordnad VD för Hydro Extrusion Sweden lämnar därmed över VD-positionen till Jonas för att fortsätta i sin roll som Vice President för region North i Extrusion Europe.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!