Sveriges ledande metallgrossist inom aluminium, koppar och mässing, Alumeco Sverige AB, har undertecknat ett avtal om att köpa Metallservice i Göteborg. Köpet har godkänts av Konkurrensverket och Alumeco Sverige AB tar över verksamheten den 1 oktober.

– Metallservice har i nuläget 27 anställda och omsätter 255 Mkr på årsbasis. Deras huvudsäte är i Göteborg där de har produktion, lager, administration och försäljning av främst aluminium och rostfritt. Alumeco förbereder just nu övertagandet av driften i Metallservice och vi ser att det i framtiden kommer att fungera väl ihop med vårt nuvarande set-up, berättar Thomas Wulff, VD för Alumeco Sverige AB. Planen är att behålla lagerhantering och produktion i befintliga lokaler i Göteborg för att säkra en hög servicenivå för Metallservices nuvarande kunder. Samtidigt kan vi med enkla medel även öka servicen mot våra andra industrisegment där Alumeco redan idag är starka, förklarar Thomas Wulff vidare.

Alumeco och Metallservice har under en lång period haft ett nära samarbete, och när tillfälle nu gavs att köpa Metallservice var det ett beslut som fattades på kort tid, men på grundval av en längre tids affärsrelation.

– Metallservice nuvarande produktmix tangerar delvis Alumecos, men det finns områden som kommer att stärka Alumecos produktportfölj och göra oss än starkare på marknaden, resonerar Thomas Wulff vidare. Deras coilhantering med cut-to-length och omhaspling är särskilt spännande för vår del. Men prioritet blir att ta hand om personalen som följer med till Alumeco samt den kundstock med nöjda och etablerade kunder som Metallservice har byggt upp genom åren, avslutar Thomas Wulff.

Alumeco Sverige AB är en del av en internationell koncern med moderbolaget placerat i Odense och förgreningar i Europa, USA och Kina. De är Skandinaviens ledande leverantör av aluminium, koppar och mässing från lager till den metallbearbetande industrin och har i Sverige en omsättning på ca 1000 MSEK per år. Sedan etableringen 1996 har de expanderat fortlöpande men samtidigt fokuserat på kvalitet i alla detaljer som behandlar kunder, produkter, logistik och lagerhantering. Alumeco Sverige AB finns idag representerade på 6 platser i Sverige. För ytterligare information om företaget besök www.alumeco.se

KONTAKT

Thomas Wulff, Alumeco Sverige AB
E-brev: thw@alumeco.se
www.alumeco.se

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!