Enligt en rapport från Business Standard titt-ar indiska Hindalco Industries på litium i det mindre utrymmet för att stärka sin aluminiumverksamhet. Vd Satish Pai säger: ”Litium är närmast vår (aluminium) verksamhet, och i Indien kan det finnas några möjligheter i detta mindre mineral. Vi tittar. Om vi får en möjlighet kommer vi in i detta mindre mineral. ”

Enligt rapporten riktar Indiens största aluminiumproducent, och en del av Aditya Birla-koncernen på 44,3 miljarder dollar i det mindre mineralet via sitt gruvföretag Essel Mining and Industries (EMIL).

För närvarande är Essel Mining i kol- och järnmalmskontrakt, verksamt i 35 länder. ”Det är Essel Mining, som ser på det här,” säger Pai utan att avslöja några detaljer om en tidslinje.

Litium och mangan är de två vanligaste ämnena som används ihop med aluminium. Produktionen används huvudsakligen inom rymdindustrin. Dessutom har litium bred tillämpning i batterier för mobiltelefoner, bärbara datorer och elbilar. Globala priser på litium har ökat de senaste fem åren, men har sjunkit de senaste månaderna.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!