Lawson Products, Inc. (NASDAQ:LAWS), en amerikansk distributör av produkter och service för MRO (Maintenance, Repair and Operations (underhåll, reparation och drift)) där bilmarknaden har lanserat Aluminum Repair Solutions under varumärket Kent Automotive.

Kent Automotives Aluminum Repair Solutions är den enda källan för reparationsmaterial kring aluminium och som erbjuder en heltäckande produktlinje av kvalitets- och specialprodukter, expertis och utbildning för kollisionscentra och karossreparationsverkstäder i USA och Kanada.

”Med tillväxten av aluminiumintensiva fordon kommer en ökning av reparationerna,” säger Michael DeCata, vd för Lawson Products. ”Vi höjer våra bilkunders kunskap inom reparationsområdet för aluminium, var helst de finns – antingen de har kapacitet nu eller planerar för de kommande tre till fem åren.”

Professionella krockreparatörer och karossverkstäder behöver förbereda sig för att reparera alltmer komplexa aluminium- och blandmaterialfordon, vilka kräver specifika övnings- och specialverktyg samt utrustning för kompletta, säkra och kvalitetsmässiga reparationer.

”De som agerar tidigt och har ett högkvalitativt tänkande och dessutom innehar rena och säkra verkstäder har redan skulpterar ut marknaden för aluminiumreparationer,” säger Matt Brown, vvd försäljning, hos Lawson Products. ”De drar nytta av annonsering från mun till mun.”

Förutom sina optimerade tjänster erbjuder Kent Automotive lagerlösningar, svetsning och säkerhetsutrustningar och ett brett område av produkter som är konstruerade för användning till aluminium enligt följande:

5 steg vid aluminiumreparationer
Demontering: Ta bort OEM-applicerade beläggningar och tätningsmedel med Kent Automotives mekaniska slipmedel och kemiska produkter för friläggning av obelagt aluminium i det skadade området.

Förberedelse: Behandla aluminiumytan rätt genom noggrann rengöring med Kent Automotives kemiska produkter och slipning.

Infästning: Kent Automotives krocktestade lim, OEM-typ av specialnitar och tätningsmedel försäkrar riktig nitning och matchar OEM-kvaliteten vid ersättning av aluminiumpaneler.
Efterbehandling: Återställ OEM-kvalitetsskydd med Kent Automotives kompletta linje av special­tillverkade ytbehandlingsprodukter.

Korrosionsskydd: Förhindra galvanisk korrosion genom att avskilja och isolera aluminiumkaross­panelerna från fästelement av stål och stålytor. Återställ fordonet till OEM-standard genom att följa procedurerna för OEM-kraven.

För att se hela programmet för aluminiumreparat­ioner, besök https://www.lawsonproducts.com eller https://www.kent-automotive.com och leta efter Al-beteckningen i företagskatalogen.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!