VELUX Group, som tillverkar bland annat takfönster, dekorativa persienner, solscreeningsprodukter och rullluckor, arbetar med Hydro för att minska koldioxidutsläppen i sina produkter.

Målet med partnerskapet är att VELUX ska nå en nivå under 2,0 kg koldioxidutsläpp per kilo aluminium innan år 2030. Detta mål inkluderar hela aluminiumvärdekedjan och baseras på
genomsnittet av alla strängpressade aluminiumprofiler som Hydro levererar till VELUX.
Redan i slutet av 2022 säger VELUX att partnerskapet förväntas resultera i en 15 000-20 000 ton koldioxidminskning för takfönstertillverkaren, där mer än 94 procent av dess koldioxidavtryck härrör från material som används i sina produkter.

– Då byggnader står för nästan 40 procent av koldioxidutsläppen är det avgörande att materialen som används blir mer hållbara. Med denna övergång till att inkludera aluminiumprofiler med lågt koldioxidutsläpp i våra produkter tar vi ett steg närmare att uppnå VELUX Group’s mest utmanande hållbarhetsmål – att minska våra scope 3-utsläpp med 50 procent fram till 2030”, säger Tina Mayn, vice VD med ansvar över Products & Innovation inom VELUX Group.

Genom att använda produktserierna Hydro REDUXA and Hydro CIRCAL som har ett lågt koldioxidavtryck kommer koldioxidutsläppen per kilo aluminium som används vid tillverkningen av VELUX-takfönster, fönster till platta tak samt tillbehör såsom fönsterluckor och persienner att minska.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!