Sedan våren 2017 finns aluminiumfolie på Alutrades meny.

– En ökad efterfrågan på marknaden samt ett nystartat samarbete med en av de ledande tillverkarna av folie i Europa är anledningarna till att vi plockat in folie i vårt sortiment, säger vd Mattias Söderqvist.

I och med satsningen på folie har Alutrade under våren tillsatt en helt ny tjänst, där Stefan Winsth i juni började som foliesäljare. Stefan har tidigare arbetat på Kaeser Sweden AB och har lång erfarenhet av försäljning mot industrin.

– Jag ser det som en stor utmaning! Det är spännande att vara med från början och lära sig något nytt – om nya produkter, nya infallsvinklar, nytt kundunderlag. Det ska bli väldigt roligt, säger Stefan.

Folien kan levereras i format från 50 mm upp till 1 400 mm i bredd och i tjocklekar från 6,35 till 700 µm (my).

Aluminiumfolie används till en mängd olika områden och i ett flertal branscher. Livsmedel-, process-, fordons- och läkemedelsindustrin är bara några exempel, samt i produkter såsom värmeväxlare, kablar och olika typer av filter.

Flera av de goda egenskaperna med aluminium kommer till sin rätt på olika sätt även i dessa områden, t.ex lätthet, tålighet, värmeledningsförmåga och sist men inte minst återvinnings- och miljöaspekten.

Mer om Alutrades folie kan ni läsa på www.aluminium.se

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!