Hydro erbjuder dörrar, fönster och fasader av 100 % återvunnet aluminium, Hydro CIRCAL 100R. Det nya återvunna materialet är tillverkat av 100 % aluminium av uttjänta byggprodukter. Detta innebär att det är möjligt att specificera profiler med ett koldioxidavtryck nära noll (0,5 kg CO2e/kg aluminium i genomsnitt) – det lägsta i världen.

Koncernen har etablerat en egen återvinningskanal. Hydro’s Dormagen-fabrik i Tyskland återvinner aluminium från fönster och fasader från dekonstruktionen av uttjänta byggnader. Detta sorteras och separeras från icke-metalliska material, innan aluminiumet rivs i små segment. ”Aluminiumflisen” skickas sedan till Hydros fabrik i Clervaux, Luxemburg, där de tillverkas till lågkolhaltiga ämnen, Hydro CIRCAL 100R och 75R.

Ny teknologi gör att rätt legering kan identifieras, och produktionen kan återvinna 100 % av aluminiumet utan att tillsätta primäraluminium.

SAPAs extruderingsanläggning i Toulouse, Frankrike och den tyska extruderingsanläggningen i Bellenberg är i färd med att leverera sina första projekt i Paris. För dessa två projekt har totalt 130 ton Hydro CIRCAL 100R aluminiumprofiler tillverkats. Genom att ge ett kombinerat koldioxidavtryck på 65 ton, är detta en minskning med 800 ton jämfört med koldioxidavtrycket för standardaluminium som produceras i Europa.

Läs mer
Läs mer om Sapa och hållbarhet på https://www2.sapabuildingsystem.com/sv/se/forum/nyheter/de-forsta-byggsystemen-av-100–atervunnet-aluminium–tillverkad-med-hydro-circal-100r/

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!