Sandvik Coromant utökar sortimentet solida CoroMill® Dura-pinnfräsar med verktyg som är särskilt framtagna för aluminium.

– Dessa nya och mångsidiga pinnfräsar för aluminiumbearbetning har tagits fram för att prestera riktigt bra i alla applikationer. Den otroligt stabila bearbetningen, små grader, fina ytor och minimala vibrationer är en svårslagen kombination när det gäller mångsidiga pinnfräsar av det här slaget, säger Antti Wikström, Global Product Manager för solida pinnfräsar hos Sandvik Coromant.

– En av de främsta fördelarna med CoroMill® Dura-pinnfräsarna för aluminium är de mångsidiga funktionerna i alla olika slags grovbearbetningsapplikationer, samtidigt som de har finbearbetningskapacitet. Upp till 2×D full spårbredd, fickfräsning, 5–20° rampning, fräsning mot skuldra och mer därtill – allt med samma pinnfräs, fortsätter Wikström.

Ytterligare en fördel är Sandvik Coromants unika spiralvinkelkoncept WhisperKut™ – där respektive spånkanal är noggrant inriktad, på varierande avstånd från varandra och med sin egen, individuellt anpassade stigvinkel, vilket effektivt reducerar skadliga, harmoniska krafter. Denna konstruktion eliminerar vibrationer på ett effektivt sätt, vilket resulterar i tyst, säker och effektiv bearbetning.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!