Handtmann, den tyska leverantören för lättmetallkomponenter, har investerat en Bühler Carat 610 för sin produktion i Biberach a. d. Riss, Tyskland. Lösningen är planerad för tillverkning av främst body-
in-white delar.

De senaste åren har det skett en snabb utveckling inom pressgjutning. Megacastings, stora enstaka aluminiumgjutgods för huvudkomponenter, har fört in en ny kategori i pressgjutningsprocessen, med potential att revolutionera tillverkningsprocessen för bilar. Bühlers Carat 610, med 61 000 kN låskraft och en skottvikt på upp till 128 kg aluminium, är en perfekt matchning för tillverkning av allt större konstruktionsdelar, såsom stora batterihus för elfordon eller meagacastings, såsom hela bakre eller främre underredet på en bil.

Handtmann arrangerade en invigningsceremoni för deras megagjutningsprojekt den 10 mars 2023. Sedan mitten av december 2022 har ett första förberedande arbete redan genomförts för ombyggnaden av deras produktionshall, vilket innefattade flytt av en permanent formgjutningsmaskin och flytt av logistikområdet.

Ombyggnaden kommer att vara klar före årsskiftet då Buhler Carat 610 extended kommer att levereras.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!