Porsche AG och Norsk Hydro ASA kommer att arbeta tillsammans för att ytterligare minska koldioxidavtrycket för Porsches bilmodeller genom att använda aluminium med lågt koldioxidutsläpp och profiler från Hydro. Dessutom kommer de två företagen att samarbeta kring ett innovativt värdekedjekoncept för batterimaterial och batteriåtervinning. Den tyska lyxsportbilstillverkaren och det norska industriföretaget har tecknat ett avtal i Oslo, för att stärka hållbarhetsstrategierna för båda företagen.

Hydro kommer att leverera Porsche och flera av Porsches komponentleverantörer med sitt lågkoldioxidsnåla aluminium med ett av de lägsta CO2-fotavtrycken på marknaden idag, vilket täcker utsläppen från gruvan till metallen. Till 2025 kommer Hydro att göra det möjligt för Porsche att reducera fotavtrycket av aluminium i framtida fordonsprojekt till cirka 3,5 kg CO2 per kilo aluminium som används. Detta är cirka 60 procent lägre än den genomsnittliga primäraluminium som förbrukas i Europa för närvarande.

– Porsche arbetar mot en nettokoldioxidneutral värdekedja för våra fordon 2030. Aluminium och material för batteriproduktion spelar en nyckelroll i vår hållbarhetsstrategi. Med Hydros aluminium siktar vi på att avsevärt minska CO2-utsläppen från detta viktiga material, säger Barbara Frenkel, styrelseledamot för inköp på Porsche AG.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!