Aluminiumföretaget Constellium visade upp sina senaste innovationer för aluminium inom flyg, fordon och förpackningar på mässan ALUMINIUM 2016 i slutet av november. Constellium erbjöd också en ny virtuell verklighetsupplevelse där besökaren kunde undersöka företagets aluminiumprodukter för fordon genom VR-glasögonens virtuella verklighet. Besökarna kunde gå in i ett virtuellt fordon och uppleva Constelliums breda produktområde för bilindustrin i 3D.

”ALUMINIUM 2016 utgör en utom-ordentlig möjlighet för företaget att visa sitt verklighetsfulla resultat av sitt strategiska fokus för tillväxt, innovationer och hållbarhet. Detta översatt i ökad industriell förmåga, ett utvidgat avtryck och nya produkter till fördel för våra kunder,” sade Peter Basten, vvd för Strategy, Business Development, Research & Technology vid Constellium.
Constellium visade upp flera av sina senaste teknologier och produkter som möjliggör för kunderna att besvara klimatutmaningar genom att minska CO2-utsläppen med viktminskningar för att bidra till en hållbar framtid:

  • Surfalex® HF är ett nytt ytmaterial för komplexa bilkomponenter t.ex sidopaneler, vilka ger en överlägsen formbarhet i termer av djupdragning, hålexpansion och sträckformning, samtidigt som det uppfyller ytkraven.
  • HSA6 är en ny generation höghållfasta legeringar för krockupptagning och strängpressade delar i bilkonstruktioner och chassikomponenter. HSA6 är den starkaste i 6000-serien på marknaden för dessa applikationer.
  • Aeral™ är ett aluminiummaterial som möjliggör tillverkning av sprayburkar med ”Draw and Iron” teknologin (D&I). Aeral™-legeringarna ger 30% viktbesparing jämfört med konventionell pressning, men upprätthåller samma prestandanivå i termer av formbarhet och tryckmotstånd.
  • Airware® är ett allsidigt erbjudande av högpresterande aluminium-litiumlegeringar, perfekta för flyg- och rymdkomponenter i bärande strukturer. Den lägre densiteten hos Airware® och förbättrade materialegenskaper ger en optim­ering av konstruktionen, vilket leder till en total viktreduktion och en sänkning av CO2-utsläppen.
  • Precisionsplåtar för industriella applikationer erbjuder kostnadsbesparingar och minskning av bearbetningstiden.
  • Kool X™ är ett nytt material för höga krav på värmeväxlare, med en kombination av plätering, förbättrad utmattnings- och korrosionsmotstånd. Constellium gav också tre föredrag som handl­ade om nya teknologier och deras utfästelse om hållbar utveckling.
  • ”Constelliums fordonserbjudande” ger en aning om bilars virtuella utveckling med specifik inblick i de senaste utvecklingarna, särskilt för bilkarossplåt och fordonskonstruktion.
  • ”Accelererad utveckling av lätta aluminiumlösningar för fordonsstrukturer och krocksystem” gav en djupare inblick i HSA6, Constelliums senaste höghållfasta legering. Den framhäver också möjligheterna med det nya Constellium University Technology Center vid Brunel University, London, ett målmedvetet centrum för förträfflighet inom konstruktion, utveckling och fullskale- och snabb prototyptillverkning av aluminiumlegeringar, profiler och bärande bilkomponenter.
  • ”Återvinning av aluminium från materialflöd­en till optimal återanvändning” förklarar hur livscykelanalys och massflödesanalys bidrar till förståelsen av att återvinna och optimera genom bättre sortering och ekodesign.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!