Då det kommer till kreativitet får dessa brasili­anska bankrånare stort A för sitt försök till ett annorlunda inbrott.

I ett försök att gäcka säkerhetssystemet vid Banco do Brasil i Praia Grande svepte duon in sig i aluminiumfolie från topp till tå på sin tidiga morgonraid en lördag och trodde att man på så sätt inte skulle aktivera larmet.

Filmer från rånet visar mästarna i förklädnad åla sig fram på bankgolvet då de försökte att hålla en låg profil.

Deras originella utrustning fungerade nästan. Enligt en lokal polis så ville de vara säkra på att alarmet inte upptäckte deras närvaro genom aluminiumfolien, men kontrollpersonal på bankens huvudkontor såg dem röra sig runt i lokalen och larmade polisen.

Rånarna gjorde dock en snygg sorti då polisen anlände till scenen och i dag är de fortfarande på fri fot. Duon flydde tomhänta och lämnade bakom sig blåslampor och andra redskap de tänkt använda för att bryta upp ett kassaskåp.

Detta är inte första gången som inbrottstjuvar har använt en provisorisk förklädnad och försökt flyga under radarn. På Nya Zeeland fick nyligen en buse huvudrubriker då han togs på bild med en barnfilt som identitetsskydd.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!