Efter tre års byggande stod Partille arena klar för att tas i bruk. I slutet av september 2016 invigdes arenan som väntas bli en ny mötesplats för partilleborna.

– Arenan är unik i sitt slag, den innehåller allt för inomhusidrott, det finns en restaurang, bowlinghall, gym och konferensrum. Vi hoppas att det ska bli en ny stor mötesplats för invånarna, säger Stefan Svensson (M), kommunstyrelsens ordförande i Partille.

Arenan, som började byggas 2013, är ett efterlängtat tillskott för föreningslivet och kulturlivet i Partille. Bland annat blir den ny hemmaarena för handbollslaget IK Sävehof som spelade sin första match i arenan redan den 17 september.

Maximal användning
Arenan har kostat 350 miljoner kronor och rymmer upp till 4 500 personer. Fasaden är rund och slät och klädd i aluminium. Tanken med arenan är att den lätt och snabbt ska kunna ställas om mellan olika typer av arrangemang, att den ska kunna användas både till idrottsarrangemang och konserter och att arenan ska kunna utnyttjas maximalt.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!