Med pandemin har marknaden för dörrhandtag som kan hantera smitta blivit het. I förra numret skrev vi om FSB´s anti-infection behandling. Nu lanserar Clean Handle en lösning på samma problem.

Efter ett par år av utvecklingsarbete har Clean Handle lanserat en produkt i syfte att automatiskt hålla dörrhandtag rena. Den är utvecklad och producerad i Sverige. Clean Handle desinficerar dörrhandtag automatiskt tio sekunder efter beröring och fungerar i alla miljöer där man vill minska smittspridningen, den används bland annat på Barnsjukhuset Martina och av Kry.

Covid-19 pandemin har för många inneburit nya sätt att arbeta på, framförallt på kontorsarbetsplatser. För att minska smittspridningen har anställda rekommenderats att arbeta hemifrån i möjligaste mån och längtan till att återgå till det normala är ett faktum. Ingen kan svara på pandemins varaktighet men för att återgå till det normala kontorslivet när pandemin är över behöver nya rutiner för arbetsmiljö och renlighet införas.

– Vi är mycket stolta det faktum att undersökningar har visat att Clean Handle reducerar virus och bakterier på dörrhandtag med över 85 %. Att minska smittspridningen är viktigare nu är någonsin och vi strävar ständigt efter att skapa innovativa lösningar för att hålla allmänna ytor desinficerade och rena, säger innovatören och barnkirurgen Claude Kollin.
Handtaget går att köpa på cleanhandle.se.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!