Grönskär Gruppen AB har förvärvat en majoritetspost i International Aluminium Casting (IAC) Sweden AB. IAC är leverantör av gjutna och mekaniskt bearbetade aluminium- och magnesiumkomponenter.

Koncernen erbjuder i egen regi även lackering och industriell tvättning. IAC:s verksamhet bedrivs idag från fem produktionsenheter i tre olika länder, och koncernen visar en långsiktigt god tillväxt med ökande lönsamhet, där budgeterad omsättning för 2021 uppgår till drygt 400 mkr. Tillträde sker per den 30 juni 2021.

– IAC är precis den typ av traditionsrika, fina industriföretag som vi söker samarbete med. Att tillsammans med nuvarande ledning, som kvarstår som delägare, få arbeta vidare på den utvecklingsresa som redan påbörjats, ska bli extremt spännande. Med vår erfarenhet av att bygga strukturkapital och utveckla nya marknader är vi övertygade om att vi tillsammans kommer kunna ta IAC till en ny nivå, och förhoppningsvis säkra ytterligare 100 framgångsrika år, säger Grönskär Gruppens VD Mattias Gadd
Nuvarande huvudägare, Folke Sandvik, drar sig efter 17 år vid rodret tillbaka för att fokusera på vänner och familj, men kommer att vara behjälplig för att säkerställa en smidig övergång av ägaransvaret.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!