I år får medarbetarna på aluminiumföretaget Alutrade dela på drygt 0,5 miljoner kronor. Bolaget gjorde ett rekordresultat 2018 och kunde vid årsskiftet konstatera att omsättningen hamnade på drygt 175 miljoner kronor – en ökning med 21% jämfört med föregående år. År 2013 omsatte Alutrade 80 miljoner kronor, vilket innebär att omsättningen för 2018 är mer än en dubblering jämfört med då.

Sedan några år tillbaka har Alutrade delat ut en del av vinsten till medarbetarna – något som skapar ytterligare ansvarskänsla, motivation och engagemang. – Vi gör detta tillsammans, i med- och motgångar och vi är alla delaktiga till ett lönsamt år. Därför känns det självklart och otroligt roligt att kunna göra den här vinstdelningen! Det blir pricken över i på ett år med mycket arbete, men också med mycket arbetsglädje! säger VD Mattias Söderqvist.

Värt att nämna är att företaget inte säljer några egna produkter – en stor andel av produkterna är kundunika och resten är standardmaterial. Alutrade har varit och är på en stadig tillväxtresa och inget visar på att framtiden innebär något annat än just tillväxt! Bolagets marknadsandel är ca 4% och det finns egentligen inget som hindrar den andelen från att dubbleras inom ett antal år.

Fortsätter vi i den här takten kommer vi att behöva rekrytera fler medarbetare framöver, säger Mattias Söderqvist. Vi har för tillfället kapacitet att fortsätta växa i befintliga lokaler.

Under 2018 hade Alutrade anledning att fira i dubbel bemärkelse – de utökade sin lageryta med ytterligare 1 500 kvm till totalt 6 600 kvm och dessutom fyllde bolaget 35 år. I början av september stod bygget klart och bara ett par dagar efter besiktningen förvandlades lokalen för en kväll till festlokal, då det var dags för invignings- och jubileumsfest för kunder och leverantörer.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!