Alab Aluman fusionerar flera verksamheter. Företaget är ett helägt dotterbolag till P Wikström J:r. I koncernen finns även Olofsfors och Iggesund Forest. Gruppen av företag omsätter totalt 650 miljoner kronor och har 250 medarbetare i fem länder. Man skapar genom fusionen en ännu större leverantör av glasbärande profilsystem i aluminium och stål.

2008 förvärvades Aluman, som tillverkar och säljer fönster och dörrar i aluminium framför allt till sandwichelementbyggnader. 2016 köptes Alab Aluminiumsystem och förra året förvärvades Astrals konkursbo av Alab Aluman. Fram tills nu har företagen drivits som separata enheter, men med samma vd.

Sammanslagningen innebär ingen förändring för verksamheterna i Ånäset, Trehörningsjö och Örnsköldsvik, vilka samtliga drivs vidare precis som förut.

Det gemensamma företaget blir en stor leverantör av glasbärande profilsystem i aluminium och stål. Företaget har egna profilsystem och egen pulverlackering för både aluminium och stål.

Alab Aluman tillverkar glasfasader, glastak, fönster, entrédörrar, branddörrar, skjutdörrar och inglasningar för balkong och veranda.

Företaget förväntas omsätta 160 miljoner kronor. Antalet medarbetare är 80 personer.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!