Redan under mässans första dag nominerades Anytec A27 som en av finalisterna i Boat of the Show och den 14 februari presenterades den också som vinnare.

– Den finska marknaden är mogen, köparna är kvalitetsmedvetna och konkurrensen är hård. Att vinna den här utmärkelsen i vad som måste kallas aluminiumbåtens hemland är naturligtvis extra kul, säger Johan Erixon, försäljningschef på Anytec Sweden AB.

Intresset för helt nya Anytec A27 och Anytec A23 har varit stort ända sedan de två modellerna premiärvisades strax innan årsskiftet. Under årets upplaga av Helsingfors Internationella Båtmässa – Vene 18 – deltar modellerna för första gången på en mässa i Finland.

På den finska marknaden är omkring 60 procent av alla nya motorbåtar byggda i aluminium, det kan jämföras med Sverige där andelen är omkring 25-30 procent. Anytec har funnits på den finska marknaden i över 10 år och företräds av agenten Hartman Trading.

– Konkurrensen i Finland är stenhård, aluminiumbåtar är ju lite av en finsk paradgren. Vi har satsat för att öka vår marknadsandel under alla år och det känns roligt att få ett sådant här erkännande. Särskilt då jag vet hur hårt konstruktörerna och alla i fabriken arbetat för att vidareutveckla konceptet. Det inspirerar oss naturligtvis att bli ännu bättre, säger Niclas Hartman, VD för Hartman Trading Oy.

I finalen granskade juryn särskilt idéer kring konstruktionen, utrymmesanvändning, funktion och ergonomi. Man tittade också närmare på pris kontra kvalitet, nyhetsvärde och hur väl båten som helhet motsvarar sitt användningssyfte.

Juryns motivering:

”Svenska Anytec har gjort sig känt för sina robusta och snabba båtar byggda helt i aluminium. A27 representerar en helt ny generation Anytec som skiljer sig tydligt i designen jämfört med tidigare. Värt att beakta är hur båtens utrymmen kan skräddarsys, den kan exempelvis utrustas med fyra fjädrade sportstolar.”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!