Fortsatta förbättringar i den europeiska marknaden mer än kompenserar instabiliteten i exporten av alufolieprodukter, enligt uppgifter från European Aluminium Foil Association (EAFA). Leveranserna för alla tjocklekar steg med 0,5% år efter år, de tre månaderna till september 2017, med inhemska leveranser på 1,4% jämfört med förra året. Exporten fortsatte att vara svag och föll med 2,8% i den perioden.

Under de första nio månaderna ökade de totala leveranserna med 0,9% för att nå 671 000 ton (2016: 664 700 ton), bibehållande de positiva siffrorna som sågs de första två kvartalen. Tunnare material använt i huvudsak för flexibla förpackningar och hushållsfolie steg med 1,4%, medan tjockare folie, använt typiskt för halvstyva behållare och tekniska applikationer, var just 0,1% bättre. Bibehållande av denna uppåtgående tendens är uppmuntrande, efter en lång period av sjunkande efterfrågan.

Guido Aufdemkamp, vd för EAFA säger, ”Efterfrågan på alufolie förväntas växa i linje med den ekonomiska utvecklingen, vilken är lovande och fortsätter allmänt att öka. Emellertid beror klimatet för återhämtning på faktorer som USA:s handelspolitik, konkurrens från andra tillverkare och förhållanden på andra marknader, speciellt Asien.”

Dela gärna artikeln

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Prenumerera på Aluminium Scandinavia!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!