Första halvåret 2022 återvände stabiliteten till leveranser av folie för behållare och tekniska applikationer, medan produktionen av konverterad folie fortsatte den ökning som sågs under första kvartalet, delvis beroende på mer konsumtion utanför hemmet, enligt siffror som just släppts av European Aluminum Foil Association (EAFA). Exporten fortsatte att minska i den takt som var genomsnittet för 2021 (-15 %). Den totala efterfrågan ökade under första halvåret 2022 med 0,7 % jämfört med 2021 och nådde 494 000 ton (2021: 490 300 ton).

Bruno Rea, ordförande för EAFA Roller Group är fortfarande försiktigt optimistisk om utsikterna för resten av 2022.

– Vi är glada över att se återkomsten av en stabil affärsmiljö, trots den generellt svåra ekonomiska situationen. Branschen är mycket oroade över tillgången på naturgas och dess prisutveckling. Så vi välkomnar verkligen EU-kommissionens och dess medlemsstaters beslut att betrakta livsmedelsförsörjningskedjan som ”samhälleligt kritisk” i initiativet ”Spara gas för en säker vinter”. Cirka tre fjärdedelar av leveranserna av aluminiumfolie används för livsmedels- och läkemedelsförpackningar och relaterade applikationer.

Mer information hittar du på https://www.alufoil.org/

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!