Fronius utökar sitt utbud av avancerade tandemsvetssystem med de nya TPS/i Twin-systemen och PMC Twin- och CMT Twin-svetsprocesserna.

TPS/i Twin Push-systemet får nu sällskap av Twin Push-Pull-system inklusive CMT Twin-processen. Från och med nu kommer det att vara möjligt att använda tandemsvetssystem för att foga samman såväl aluminium som stål.

Två mångsidiga paket

TPS/i Twin Push-Pull-lösningen är designad för användning i motorfordons- och järnvägsfordonskonstruktioner och används för att svetsa aluminiumprofiler eller tryckbehållare med PMC-processen (Pulse Multi Control). Utöver PMC-processen använder det nya TPS/i CMT Twin-systemet även CMT-processen (Cold Metal Transfer), vilket även möjliggör svetsning av aluminium, nickelbaserade legeringar och höghållfasta stål. Den kontrollerade värmetillförseln som tillhandahålls av Cold Metal Transfer-processen är också särskilt väl lämpad för tunnplåtstillämpningar. Penetration och svetsprofil kan optimeras ytterligare om varje dubbelbåge ställs in på olika prestandanivåer.

Läs mer på

https://www.fronius.com/en/welding-technology/info-centre/news/tandem-welding-twin-pushpull-030522

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!