Införandet av nya fordonsmaterial såsom aluminium, kolfiber och UV-härdande färger kräver specialverktyg, instrument och ökad praktisk kunskap.

Bristen på kvalificerad personal i tillverkningsindustrin är ett av dagens problem och karossreparationer är inget undantag från detta. Engelska TWI har identifierat behovet och beslutat undersöka läget för att förmedla relevanta resultat till marknaden. Därför har TWI tillsammans med EWF, CESOL och ISQ lagt fram ett nytt Erasmus+-projekt, CARBOREP, vilket nu godkänts.
I projektet är TWI projektkoordinator och i direkt kontakt med engelska myndigheter. EWF är European Federation for Welding, Joining and Cutting, med ett övnings- och examensnätverk som täcker 30 medlemsländer, vilka är viktiga vid genomförandet och spridningen av resultaten från CARBOREP.

Utbildningen är upplagd på 36 månader och har som mål att undvika felaktiga reparationsprocesser hos företag involverade i bilreparationer. Detta görs genom att harmonisera övningskurser för personal inblandad i dessa aktiviteter, med fokus på stora och små företag, i de europeiska länderna, och genom att skapa kursplaner för europeiska bilkarosstekniker, lämpligt övningsmaterial och tentamen.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!