Tom Dixon är en brittisk designer med säte i London. Tom Dixon Studio specialiserar sig på inredningsprodukter, särskilt i metaller, inklusive möbler, belysning och tillbehör.

Designad för återvinning
Den nya ”HYDRO”-stolen är resultatet av ett nära samarbete mellan Tom Dixon och Hydro, i syfte att utmana tillverkning av möbler.
Stolen är designad för att vara lätt, funktionell och cirkulär och är tillverkad av 100 procent återvinningsbart aluminium från Hydro och med så få delar som möjligt så att den lätt kan återvinnas någon gång i framtiden. Bakgrunden till samarbetet är tanken att experter måste samarbeta och utbyta kunskap över hela värdekedjan för att utveckla mer hållbara produkter.

– Materialval är en stor och viktig del av mitt arbete som designer, och här är återvinningsbarhet en kritisk aspekt. Det är en av anledningarna till att jag gillar att arbeta med aluminium – förutom att aluminium ger mig oändliga möjligheter när det gäller formning och ytbehandling, säger Tom Dixon.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!