Toast Ale, ett prisbelönt hantverksbryggeri i London, har enligt uppgift fått 35 000 pund, i ett försök att göra en förändring från glasflaskor till 330 ml aluminiumburkar. Beslutet att byta till aluminium följde forskningen som gjordes av Advance London, en del av London Waste Recycling Board. Forskningen drog slutsatsen att Al-burkar är ett effektivare sätt att förpacka öl i än glasflaskor.

Studien fann också att aluminiumburkar lättare kan återvinnas än glasflaskor. I Storbritannien återvinns ca 72 % av aluminiumburkarna jämfört med 67,7 % för glasflaskor.

Dessutom överväger ett stort antal konsumenter att gå över till burkar avseende hantverksöl. År 2018 var 25 % av försäljningen av det brittiska hantverksölet i burkar. Toast Ale hävdar att aluminiumburkar är bättre på att bevara ölkvaliteten samtidigt som alla UV-strålar som bryter ner humleföreningar blockeras.

Toast Ale har redan lanserat burkar i USA och tidigare i år i Irland. Bryggeriet har redan lyft 34 000 pund och har bara två dagar kvar för att lyfta resterande 1 000 pund.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!