Omställningen till ett mer hållbart samhälle kräver stora förändringar och ny teknik. Dessutom ställer det krav på mer effektiva processer för miljötillstånd. Rise har nu rekryterat Anna Månsson som tillträder som expert inom tillståndsprocesser den 1 november. Dessutom rekryterar RISE till ytterligare tjänster inom området tillståndsprocesser.

Tillståndsprocesser kan vara väldigt komplexa och ha långa handläggningstider. Den genomsnittliga tiden för att få ett miljötillstånd är idag fyra år. För större verksamheter och investeringar kan handläggningstiderna vara upp mot tio år och ansökningshandlingarna upp mot tusen sidor. Som oberoende tredje part satsar nu RISE på att utveckla forskning och tjänster kring tillståndsprocesser för att stödja samhälle och svenskt näringsliv.

– Vi ser en ökande betydelse av effektiva tillståndsprocesser för att kunna nå våra nationella klimatmål. Här har Rise med sin breda och djupa kompetens en viktig roll att fylla. Vi gör nu strategiska satsningar inom detta viktiga område för att kunna bistå näringsliv och samhälle, säger Elenor Bernelow Loyd, avdelningschef på Rise.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!